Donateurs/Sponsoren

Onze vereniging wordt mede gesteund door veel donateurs uit Opheusden en omgeving. Mede dankzij hen is het mogelijk ons werk te verrichten. Vanaf deze plaats willen we onze donateurs dan ook hartelijk bedanken voor hun bijdrage! We hopen dat we op u mogen blijven rekenen.

Wilt u zich graag aanmelden als donateur, neem dan contact op met secretaris van de vereniging: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij van EHBO Opheusden willen graag onze sponsoren bedanken voor hun steun.

Hartveilig opheusden

De EHBO vereniging van Opheusden is gestart met het project Hart veilig Opheusden.

In samenwerking met diverse bedrijven en particulieren in Opheusden hebben wij het voor elkaar gekregen om de beschikbare AED's dag en nacht beschikbaar te stellen, door beveiligde buitenkasten op te hangen. deze bedrijven hebben hun AED daarin geplaatst. Dit is ook bij een aantal particulieren gebeurd, en wij zullen binnenkort hiervan een overzicht op onze website plaatsen.

Nu dit geregeld is komt het volgende: Kunt U reanimeren? ja? mooi, nee? kom dan naar 1 van onze avonden waar u in een avond van ongeveer 3,5 uur een cursus Reanimatie met AED krijgt. Na afloop ontvangt u een officieel certificaat en u kunt, zich dan ook aanmelden bij Hartslag.nu zodat u ook opgeroepen kunt worden voor een Reanimatie in Opheusden.

Bij voldoende aanmeldingen organiseren we een cursus Reanimatie/AED U leert hoe u een hartstilstand kunt herkennen, U leert reanimeren op een geavanceerde, computergestuurde oefenpop. Tevens leert u om op de juiste wijze om te gaan met een AED.

Lees meer: Hartveilig opheusden

Kader instructeurs

Alle cursussen en herhalingslessen worden gegeven door gecertificeerde kader instructeurs.

Kader instructeurs van de EHBO vereniging te Opheusden

Adri van Schaijk            06- 23805316
Anton Franken              06- 55395813
Diederick Zaayer           06- 27836305
Jannie Heijstee             06- 22190107
Menno de Graaf            06- 5184120
Ria de Graaf-Romijn      06- 20856993

Lotus slachtoffers

Tijdens de EHBO lessen wordt regelmatig gebruik gemaakt van Lotus slachtoffers. Lotus staat voor Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers.

Lotus slachtoffers zijn opgeleid om zo realistisch mogelijk een slachtoffer van een ongeval uit te beelden. Ze worden vaak ingezet bij EHBO-cursussen en EHBO- en rampenoefeningen, waarbij zij acteren alsof hun een ongeval overkomen is. De gegrimeerde wonden die ze hebben zijn vaak nauwelijks van echt te onderscheiden. Verder worden lotusslachtoffers ook gebruikt als slachtoffer bij EHBO-examens.

Lotussen:

Henk Randewijk     06- 12084408

Welkom

Hartelijk welkom op de website van EHBO vereniging Opheusden. Via deze website willen we onze u en onze leden voorzien van informatie over onze vereniging en over EHBO in het algemeen.

De vereniging is opgericht in het jaar 1942. Meer informatie over het ontstaan en de geschiedenis vindt u elders op onze site.

EHBO betekent Eerste Hulp Bij Ongelukken. Bij het woord ongeluk denkt u misschien als eerste aan een dramatische gebeurtenis met veel bloed en ellende. Maar het grootste deel van de ongelukken gebeurt gewoon thuis, op het werk of tijdens het spelen. Een gekneusde enkel, een schaafwond, verslikken: daar is niets engs of bloederigs aan. Maar weet u ook wat u moet doen als uw kind, na een val van de trap, buiten bewustzijn raakt? Het is vooral belangrijk dat een slachtoffer op tijd en op de juiste manier wordt geholpen. Soms, bij bijvoorbeeld een hartaanval, of slagaderlijke

bloeding, kan uw hulp van levensbelang zijn. EHBO Vereniging Opheusden wil u in staat stellen de juiste hulp op de juiste manier te verlenen door het organiseren van cursussen waaraan u kunt deelnemen. Tijdens deze cursussen wordt aandacht geschonken aan zowel theorie als praktijk.

Daarnaast wordt de door cursussen verkregen kennis onderhouden, verbreed en verdiept door het organiseren van vervolglessen. Meer informatie over de cursussen vindt u op onze site.

Het bestuur en de kaderinstructeurs wensen jullie een gezellig en leerzaam

seizoen toe.

EHBO op evenementen

Voor informatie over EHBO op evenementen en het inhuren van EHBO'ers neem

contact op met Esther Roelofs Coördinator evenementen. Mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.