Hartveilig opheusden

De EHBO vereniging van Opheusden is gestart met het project Hart veilig Opheusden.

In samenwerking met diverse bedrijven en particulieren in Opheusden hebben wij het voor elkaar gekregen om de beschikbare AED's dag en nacht beschikbaar te stellen, door beveiligde buitenkasten op te hangen. deze bedrijven hebben hun AED daarin geplaatst. Dit is ook bij een aantal particulieren gebeurd, en wij zullen binnenkort hiervan een overzicht op onze website plaatsen.

Nu dit geregeld is komt het volgende: Kunt U reanimeren? ja? mooi, nee? kom dan naar 1 van onze avonden waar u in een avond van 4 uur een cursus Reanimatie met AED krijgt. Na afloop ontvangt u een officieel certificaat en u kunt, zich dan ook aanmelden bij Hartslag.nu zodat u ook opgeroepen kunt worden voor een Reanimatie in Opheusden.

Bij voldoende aanmeldingen organiseren we een cursus Reanimatie/AED U leert hoe u een hartstilstand kunt herkennen, U leert reanimeren op een geavanceerde, computergestuurde oefenpop. Tevens leert u om op de juiste wijze om te gaan met een AED.

Locatie:

Verenigingsgebouw "De Notenbalk" aan de Swanenstate 40 Opheusden. De ingang van het gebouw is gelegen aan het einde van de parkeerplaats van de Albert Heijn.

Kosten:

De kosten zullen €35,00 per persoon bedragen.

De boven genoemde prijzen zijn inclusief lesmateriaal, koffie en certificaat.

Voor deze kosten ontvangt U een factuur.

LET OP: in de meeste gevallen vergoed een aanvullende verzekering de kosten van deze cursus volledig.

Inschrijven:

Klik hier om u in te schrijven voor de cursus Reanimatie / AED.

Meld u aan bij HartslagNu

Heeft u een reanimatiecursus gevolgd? Dan bent u in staat levens te redden. Meld u nu aan als burgerhulpverlener bij HartslagNu. Om in heel Nederland binnen 6 minuten de juiste hulp te verlenen, zijn 200.000 burgerhulpverleners nodig. Kunnen wij op u rekenen?

Wie kan burgerhulpverlener worden?

Iedereen die kan reanimeren en 18 jaar of ouder is, kan zich bij HartslagNu aanmelden. Hoe meer mensen bij het netwerk zijn aangesloten, hoe beter het is. U kunt u alleen registreren als hulpverlener als u een erkende reanimatietraining heeft gevolgd. Het is belangrijk om ieder jaar een opfriscursus te volgen.

Als burgerhulpverlener staat u aangemeld bij het oproepsysteem in uw regio. Het is wenselijk dat u op de oproep reageert als u in de mogelijkheid bent, maar het is niet verplicht.