Hartveilig opheusden

De EHBO vereniging van Opheusden is gestart met het project Hart veilig Opheusden.

In samenwerking met diverse bedrijven en particulieren in Opheusden hebben wij het voor elkaar gekregen om de beschikbare AED's dag en nacht beschikbaar te stellen, door buitenkasten op te hangen. deze bedrijven hebben hun AED geplaatst. Dit is ook bij een aantal particulieren gebeurd, en wij zullen plannen hiervan een overzicht op onze website.

Nu dit geregeld is komt het volgende: Kunt U reanimeren? ja? mooi, nee? kom dan naar 1 van onze avonden waar u in een avond van 4 uur een cursus Reanimatie met AED krijgt. U kunt een officieel certificaat ontvangen en u kunt ook aanmelden bij Hartslag.nu kunt u ook kunt gebruiken in Opheusden.

U leert hoe u een hartstilstand kunt herkennen, u leert reanimeren op een geavanceerde, computergestuurde oefenpop. Verder leert u om op de juiste wijze te gaan met een AED.

Locatie:

Verenigingsgebouw "De Notenbalk" aan de Swanenstate 40 Opheusden. De ingang van het gebouw is gelegen aan het einde van de parkeerplaats van de Albert Heijn.

kosten:

De kosten zullen €35,00 per persoon bedragen.

De boven prijzen zijn inclusief lesmateriaal, koffie en certificaat.

Voor deze kosten ontvangt u een factuur.

LET OP: in de gevallen betaald een aanvullende verzekering de kosten van deze volledig.

Inschrijven:

Klik hier  om u te schrijven voor de cursus Reanimatie / AED.

Meld u aan bij HartslagNu

Heeft u een reanimatiecursus gevolgd? Dan bent u in staat levens te rood. Meld u nu aan als burgerhulpverlener bij HartslagNu. Om in heel Nederland 6 minuten de juiste hulp te hulp binnen, zijn 200.000 burgerhulp nodig. Kunnen wij op u rekenen?

Wie kan burgerhulpverlener worden?

Iedereen die kan reanimeren en 18 jaar ouder is, kan zich bij HartslagNu aanmelden. Hoe meer mensen bij het netwerk zijn aangesloten, hoe beter het is. U kunt u alleen buiten als hulpverlener als u een erkende reanimatietraining heeft gevolgd. Het is belangrijk om ieder jaar een opfriscursus te volgen.

Als burgerhulpverlener staat u gevolgd bij het oproepsysteem in uw regio. Het is dat u op de oproep reageert als u in de mogelijkheid bent, maar het is niet verplicht.